12 augusti 2009

Olika tankar en onsdag i Augusti 12/8

Vaknade av ett mess idag :) roligt en klass kompis kommer hit från Kalmar ( de har en stuga på oknö) och hon undrade om vi skulle fika :) ett av de bättre sätt att vakna på tycker jag :D
Upp och shakade gick lite lättare idag när man faktiskt såg att det fungerade, har fixat nya batterier till vågen och ja ja det var 2.3 kg mindre så med de 3 från förra veckan är det nu då 5.3 kg :) Duktig jag är ;) men jag ser det långsiktigt och har inte bråttom, ja det kostar en del men kan jag bli bättre på att äta rätt så är det värt det. Messade b och undrade om hon skulle med S och mig och gå den långa och det ville hon så vid halv elva gav vi oss iväg, kanons skönt men blev varmare än jag räknat med, solen dök upp :) gör inget dock gillar den skarpt bättre än det tråkiga väder som var i går. Nu slappar jag lite innan maskinen är klar, kollar bloggar mm och jag hittade en film gunillas blogg som hon fått av en annan bloggare som heter Ninacian.
Filmen berörde mig otroligt mycket för den var så Sann, man dömer utan att veta och allt skvaller ställer till det för en men man ska inte lyssna man ska bilda sig en egen uppfattning. Som blivande förskolelärare blev jag så medveten om budskapet och det tror jag att ni som ser den också kommer att bli för det är så sant. Det finns alldeles för många barn som behöver oss vuxna och att man ser dem? inte alltid men jag skulle dö om jag inte hjälpte när jag kunde för ett barn lever oftast i tron att allt är deras fel och tvingas bli vuxna för fort, tro mig jag vet har själv varit förälder till min mamma. Men att bli bekräftade och att bli sedd varje dag är mycket för dessa barn som lever i olika hemförhållanden, som man inte har en aning om för barnet visar inget utåt. De har en fasad precis som vi vuxna har när allt blir jobbigt, en attityd som kan tas för bråkiga ungar, jobbigt barn, problem barn när de innerst inne bara vill bli sedda och lite kontakt gör hela deras dag, dessa barn brinner jag för och jag hoppas vid min gud att jag aldrig missar dem. Nog om detta.
Matte var det :/ satt igår och kollade igenom mina papper, alla mina uträkningar och fattar NADA :( menar jag kan ju det någorlunda och jag ser hur jag ska göra mm men hur ska jag få det ur mig så ett barn förstår det??? Blir tokig men samtidigt känner jag att jag kan inte hänga upp mig på detta utan läsa och räkna och sedan göra mitt bästa..men det är så jobbigt att ta sig till bordet och börja måste vara fel på mig men matte och jag är inte på samma våglängd.
Nu ska jag hänga tvätt och räkna minuter till klockan är två är super hungrig ;)

1 kommentar:

Ninacian sa...

Hej Lotta.

Tack för din kommentar i min blogg och att du länkade till mitt inlägg.

Vilken fin blogg du har. Gillar den jättemycket och de ämnen du tar upp är väldigt intressanta.
Du skriver bra dessutom

Känner direkt att jag vill lägga ett bokmärke hit om det är ok.
Fastnar för din blogg omg. så hit kommer jag gärna tillbaka.

Vilken trevlig och angenäm upptäckt.
Varma Hälsningar från Ninacian