14 oktober 2009

Onsdag med hård blåst 14/10

Snacka om att det blåser, cykla är en nästan omöjlig uppgift men jag är envis som en åsna så jag kommer både dit och hem. Är så trött på att vara förkyld, täppt i näsan kan inte andas stundtals och jag vägrar ta nässpray dagtid. Gillar inte heller de där attackerna jag får med feber, blir helt utslagen..går på panodil varje dag och det är ju bra eller inte.Är sällan sjuk så därför är detta ännu värre än det brukar vara, hatar det. Denna vecka har varit händelserik :) I går fick jag följa med ett gäng från förskolan till en föreläsning som lärarförbundet hade anordnat. Det var i kalmar salen, ett väldigt bra ställe att ha föreläsningar på har jag kommit underfull med, bra stolar, bra luft och somnar man så märks det inte för det är så många andra där ;)
Hon som föreläste är känd från tv och dokumentären Klass 9A, Gunilla Hammar Säfström (svenska, bildkunskap och livskunskap). Snacka om en underbar människa, detta är en lärare som alla världens skolbarn någon gång skulle få möta, en lärare som verkligen ser barnet/eleven och orkar bry sig. Hon är en sådan lärare som jag skulle vilja vara men aldrig kommer nå till, jag ska verkligen försöka, göra mitt allra bästa för att nå dit vore underbart. Hon sa så mycket bra saker och allt stämmer. Då kan man ju undra varför vissa människor blir lärare? Människor som inte förstår barnen/eleven för det de är,tar vara på deras kultur, erfarenheter och det viktigaste deras nyfikenhet att lära. Det är ju ett av de viktigaste målet vi har som lärare att kunna väcka nyfikenhet och att bekräfta varje barn/elev varje dag. mitt mål är att bli så bra som jag kan, att jag ska kunna se varje barn från deras sida och att jag ska kunna vara på deras nivå, för man hör hela tiden att barnen lär sig saker hela tiden men det gör faktiskt vi vuxna med, vi har också ett livslångt lärande och tar vi vara på det måste vi bli proffs eller hur ? :) Det är inte bara vi vuxna som har något att lära ut, vi lär också av barnen/eleverna varje dag. Så öppna era ögon och öron och ut och lär er saker ;)


Precis när föreläsningen var slut berättade hon att hon var från Timmernabben, opps ganska så nära, undrar om farbror känner henne?
Tyvärr så var vi hemma sent och jag hade svårt att koppla av när jag väl kom i sängen, snacka man kan få för sig konstiga saker när man ligger där i sängen, man är nog lite halvknasig ändå ;)
Det har varit ovanligt rörigt på min förskola, inte rörigt så att det är jobbigt men jag är helt slut i rutan, mycket ljud och aktiviteter har det varit och jag bara älskar det men gud så jobbigt när kroppen skriker av trötthet och förkylningen gapar men dagarna går och snart är det slut och jag vill inte det. Vill fortsätta och vara ute bland barnen. Men snart kommer jag vara det :)Är "BARA" lite mer än ett år kvar sedan är man förhoppningsvis förskolelärare då, men i mitt hjärta kommer jag alltid vara en stolt barnskötare. Bäst jag kollar katten så han inte blåser bort...återkommer strax. han fanns kvar ;) Han är arg på mig för maten duger inte, lika bortskämd som ungarna ;) men det är svårt att nonchalera någon som är så söt jag försöker och ibland går det men inte jämnt, nu försöker han charma mig så han ska få ny mat och jag går väl på det lagom tills det är sängdags ;)Nu ska jag skjutsa hem L och jag hoppas verkligen att Passaten startar annars blir det problem.. Kramizar på er :)

Inga kommentarer: