23 oktober 2009

Astro :)


Stenbocken 22 december - 19 januari

Detta är det tredje jordtecknet och det mest ambitiösa och strävsamma av dem. Stenbocken vill bygga upp något varaktigt i sitt liv och vill kunna säga: ”Jag gjorde det där!” eller ”Jag byggde det där!” Det bevisar stenbockens delaktighet i det sociala livet och till viss del även hans ställning på samhällsstegen. Det är viktiga saker för en stenbock, liksom ekonomisk och materiell trygghet. En stenbock är också mycket socialt orienterad men på ett strukturerat och självdisciplinerat sätt. Han respekterar samhällets lagar och regler och sätter även en ära i att följa dem. Största rädslan är att bli beroende av någon annan och kontrollerar hellre än att riskerar att själv bli kontrollerad.

Men det finns en annan typ av stenbockar, som för länge sedan tröttnat på att klättra uppför och som väljer att slå sig till ro och låter gräset gro under klövarna. Och som istället lärt sig att utnyttja de som kommer förbi på sin väg upp mot toppen. Denna stenbock har ingen egen viljestyrka, ingen framtidstro och saknar ambitionen att uppnå ens enstaka mål. Det överlåter han till andra att göra åt honom och då förslagsvis till arbetskamraterna, sambon, föräldern, barnen och så vidare. Dessa bockar har så mycket jord i sig att det blir omöjligt för dem att få ändan ur vagnen att driva på och göra, något som stenbockar annars är kända för. Stenbockar sätter upp långsiktiga mål och jobbar sakta men säkert att uppfylla dem.

En stenbock som däremot överdriver sitt behov av socialt erkännande kan gå hur långt som helst i sin statusjakt. Det är den där personen som alltid jobbbar övertid, en äkta arbetsnarkoman som alltid strävar efter att på ett disciplinerat och målmedvetet sätt klättra ännu högre i företaget. Eller den genomtänkta stenbocken som inte tvekar en sekund att gifta sig till det där prestigefyllda jobbet eller miljonvillan. Stenbockar kan göra märkliga saker för att få det de vill ha och kan, liksom en oxe, vänta hur länge som helst på sin belöning. Stenbocken vet att den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.

Stenbockar är inte kända för att vara särskilt sexuellt aktiva eller liderliga av sig, inte heller är de överdrivet känslosamma. De är stabila, pålitliga och trygga, och kan till och med förakta människor som visar överdrivet med känslor, som i deras ögon är ett tecken på avsaknad av karaktär och brist på känslokontroll. Det betyder inte att stenbocken inte vill ha en nära relation, det vill han, men det är oftast en typ av relation som är konventionell och byggd på traditionella värderingar och könsroller. Detta är en riktig svensson-familj med villa, volvo, husvagn och hund, stuga på västkusten och charter en gång om året. Och mycket fokus på att skapa sig en hög social status och att äga det senaste oavsett om det är en bil eller designade möbler.

Då stenbockar inte är särskilt njutningslystna eller sensuella har de heller inget behov av att ha roligt. De gillar inte att göra saker bara för nöjes skull, nöje är för stenbockar lika med arbete. Som tur är finns det alltid andra energier i det personliga horoskopet som kan bidra till att stenbocken släpper loss lite, om än i bakgrunden. Stenbockar har en torr humor och det finns även komiker som är stenbockar. Att se världen svart och vitt kan ju faktiskt vara ganska komiskt.

Stenbockarnas känsligaste kroppsdelar är huden, tänderna, knän och ben och gallblåsan. Och har då även lätt för att utveckla sjukdomar och få problem hälsan i dessa områden. Bästa sättet för stenbocken att hålla doktorn borta är att odla en positiv attityd och att lära sig att skratta mera åt livet.

Ascendenten i Stenbocken
Relativt lång, slank med avlångt ansikte, ganska utmejslade drag och med ett tunt skägg på mannen. Kanske ett bockskägg? Ger ett seriöst och ett allvarligt uttryck, har mycket tålamod och ansvarskänsla, och vill visa världen att man är att lita på. Stenbockar har tyvärr lätt för återkommande depressioner och tycker då att livet känns fullständigt meningslöst, men glömmer bort att denna känsla alltid är övergående. Ingen tröst när dessa perioder varar men man borde inte låta den ta över livet helt och hållet. Viktigt med mental träning, att skaffa sig en framtidstro och att medvetet anstränga sig för att lätta lite på tyngden emellanåt och tvinga sig själv att se komedier och läsa serietidningar.

Stenbocken har en ovana att kompensera ett svagt självförtroende och låg självkänsla med arbete och jakt efter social status. Men kommer bara att bli ännu mera frustrerad med tiden, för ingen kan lägga locket på sitt inre liv, inte ens en stenbock.

teresa rexlin
intuitiv astrolog

Ibland är det lite läskigt hur allt stämmer.


Inga kommentarer: