9 oktober 2009

Fredag 9/10

Sitter här..tar mig inte för något alls, lite trött på mig själv. Ute skiner solen och det drar friska vindar. Maken och svärfar håller på ute med garagetaktet. Tak stolarna är hemma och på väg upp på taket och jag ja jag sitter här och glor på denna burk, skulle igentligen stänga av den men just nu är den mitt enda sällskap, känner mig dock lite piggare fastän jag märkte efter promenaden till spelcafet att det tog på krafterna, men skönt var det. Kunde varit lite vinster på tipset dock men nästa gång...det kan ju faktiskt hända..någon gång att man vinner lite ;)

Har skrivit klart alla inbjudningarna nu och nästan fått tag på alla adresser, det där med olika efternamn gör mig tokig, oftast kommer man bara ihåg den enas och man vill ju att bådas är med på kuvertet, om de inte är gifta förstås. Vi ska få se lokalen med idag och då kan vi grovplanera lite, var vi ska duka, var maten ska stå mm. Ser fram emot det just nu i allafall när det närmar sig sedan är jag ett nervvrak, gillar inte att ha fester. Eller det gör jag men inte att ha ansvar, allt ska ju klaffa och det gäller att planera. men i slutänden blir det nog bra ändå. Vi vill ju få ihop ett glatt gäng, äta gott, prata och skratta, dansa ja att umgås helt enkelt. Det gillar jag men samtidigt är jag skit nervös för att alla ska tacka nej
(löjliga jag då) att maten inte ska räcka ( kommer ha till ett helt fotbollslag troligen)att spriten tar slut ( vore nog det största problemet ;)Nä ska koncentrera mig på något annat så länge, skolarbetet kanske men inte idag, en annan dag jag e ju sjuk ( skyller på det idag i allafall)

Måste bara få säga att Tiagirl skrev så mycket bra idag på sin blogg om barnen i skolan med ADHD och andra diagnoser. Tycker det är alldeles för lite om sånt på Högskolan, har inte läst om något sånt vad jag kan påminna mig. Det jag kan har jag lärt mig ute på plats, på golvet med barnet/barnen och med otroligt duktiga pedagoger. Finns faktiskt ett par riktigt duktiga här i mönsterås, vill inte namnge dem men de brinner för dessa barn och vill göra deras vardag lättare, det är ju det som vi vuxna ska sträva efter, att göra det lättare för dessa barn att passa in i gruppen istället för att hamna utanför hela tiden, menar det är inte bara i skolan utan även på fritiden. Även föräldrarna ska bjudas in tycker jag den erfarenhet som de har om sitt barn kan vi pedagoger aldrig få hur mycket vi än försöker, alltså är även föräldrarna viktiga. Viktig fråga och den fick mig att tänka till, bra skrivet Efva.
Ikväll ska S och jag på bio, ser jag fram emot. Blir vi två och ett par panodil känner jag, sedan får vi hoppas att jag slipper sitta och nysa och snörvla för mycket, får väl ta med ett paket snor näsdukar ;) Men innan dess ska jag hitta på någon mat?? har inte den blekaste aning..är så tråkigt önskar att jag slapp detta problem varje dag men då skulle man nog svälta ihjäl eller leva på skräpmat och vara fattig som en lus.
Nu har jag gnällt färdigt för denna gång... :)

1 kommentar:

Nettan sa...

Vad är det för fest ni ska ha?