27 december 2008

I går var familjen på rea, vilken upplevelse. Det var lite folk i kalmar kan jag då säga. Maken då som hatar affärer höll på att vända redan innan vi kommit in men han fick snällt följa med eftersom det är han som behöver kläder.Han fick ihop ett par byxor och en skjorta, ett antal t-shirts. Sonen hittade ett par tröjor och lite annat smått och gott som han behövde, dottern hittade med det vara bara jag som gick bet, hittade ingenting. Skulle se om jag hittade mig en röd Everest jacka men icke då allt var slut sålt, besviken men det är inget att hänga läpp för, bara att leta vidare. Måste ha en varm lite längre jacka tills vi ska vara ute på den nya delkursen i januari, man ska ha varma kläder står det, har inte så mycket sånt just nu eftersom jag gjorde mig av med alla "dagiskläder" när jag började skolan, ska ju fixa nytt sedan när jag får jobb. men jag har en men den är en arbetsjacka knall gul, jag kommer lysa på en mils avstånd, alla kommer veta var jag är.
Idag har jag varit duktig, tvättat alla julklapps kläderna, strykt allt jag hade och sorterat in alla annan tvätt, jag har gått en promenad med B och snackat lite, alltid lika roligt att umgås med henne :)sedan har jag bakat Nobless kakorna, de ser väldigt goda ut, lägger ut receptet det var enkelt.

Noblessekakor
200 grader

175 g margarin
100 g blockchoklad
2 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl vetemjöl

Smält smör och lägg sedan i blockchokladen så att den också smälter. Tillsätt sedan socker, vaniljsocker, vetemjöl och salt. Rör ihop och tag av från plattan, blanda sist i äggen då smeten svalnat något. Fördela smeten i 15-20 aluminium formar, fyll de ca ¾ . Sätt in i mitten av ugnen på i 10-12 minuter (jag brukar ta 10 minuter för de blir lite saftigare då). Ta ut kakorna från ugnen och lägg till sist på en noblesse på varje kaka så att den smälter på plats. Ställ in i frysen så att de svalnar.
Vet ej om de är goda men jag kan tänka mig det för de ser väldigt läckra ut. Blir en lugn kväll med tv som kompis.....

Inga kommentarer: