18 september 2009

uppdatering :) 18/9

Lite gladare, syrran ringde från Skara då de inte fick komma till Helsingborg pga att de hade Salmonella där. knodden är lite bättre och prover är tagna, han och mammsen är kvar för observation. Modern är också dålig då hon tydligen kastat sin kommande fölunge i natt då tyvärr. Men för en liten stund sen ringde hon igen och de hade fått reda på vad den lille godingen lider av.

Erlichia

Erlichia är en gramnegativ bakterie Anaplasma phagocytophilum, av typen rickettsier och kan orsaka sjukdomen ehrlichios, i Sverige även kallad fästingfeber. Den ger influensaliknande symptom med feber och kraftlöshet.

Smittan är fästingburen och förekommer främst hos hundar, hästar och katter, men kan även drabba människor. Erlichiabakterien försvagar värdens immunförsvar genom att angripa vissa "nyckelceller" i infektionsförsvaret.

detta är vad lilla fölisen har men förhoppningsvis blir han snart bättre. Håller tummarna hårt hårt.
Har inte blivit så mycket gjort sen jag kom hem, har dock lagat en ny sorts maträtt. För er är den säker väldigt gammal men jag har aldrig gjort det förut :) jag bakade in en fläskfile i smördeg och hade cream bonjour och sedan in i ugnen med klyftpotatis och tzatsiki, stor grön sallad med feta ost och rödlök. Nu är vi väldigt mätta och jag ska strax skjutsa sonen till nabben, han ska till L och lana :) kul. Sedan blir det mys i soffan med maken och Mord I Midsomer, nya avsnitt i kväll :). Ha en trevlig fredags kväll :D kramizar

Inga kommentarer: