21 september 2009

Måndag 21/9

Snacka om att vandra i en tätt dimma, är konstant trött och börjar känna mig ganska så sliten, lite mycket just nu och mer blir det känns det som :( Försöker tänka positivt och ta en sak i taget men just nu är det svårt. Redovisade sago uppgiften idag och det gick bra. Lärde mig en hel del faktiskt, tänk på det nästa gång ni läser en saga. Hur framställs personerna igentligen? Hur ser det ut med genus perspektiven och hur framställs de olika könen?det blev en hel del funderingar väckta på sagor som man läst tusen gånger men aldrig riktigt funderat över.Man kan ju undra hur barnen upplever alla dessa saker? tål att tänkas på, vad är det vi matar in i huvudena på barnen igentligen :)
S var lite orolig när jag kom hem idag, P hade tydligen varit ensam hela dagen i skolan, inte haft någon att äta med, ingen att sitta hos mm, ja vips var den där värken i magen där igen, det ska inte vara så . menar de är stora men beter sig som småbarn. kan tänka mig hur han kände det, sitta själv. Hade kommit en lärare och hälsat på honom och satt sig vid bordet bredvid..bara häpnar vad är det för lärare igentligen? menar han skulle ju ha satt sig hos p då. Blir tokig på hela systemet. Trött och tröttare blir jag.Känns som att man arbetar i motvind hela tiden och så fot man ser en ljusglimt så puttas man snabbt ner igen. Men ha är gladare än på länge, han umgås med L och det funkar. är väldigt glad för det önskar bara att det var bättre i skolan för vad blir det för minnen av högstadiet och gymnasiet, inga roliga minnen i allafall.
I går hade vi en otrolig tur, fattar det inte riktigt än. Blev bio i går kväll :D två av våra kompisar hoppade av och vips fanns där två biljetter till maken och lilla mig :) kan det bli bättre? Jag måste säga att filmen var jäkligt bra, imponerad av Lisbeth Salander/personen som spelar henne. Hoppade högt och satt på nålar fler gånger. Längtar till November nu och då ska jag inte tacka nej till biljett köpet, då ska vi med :) Undrar lite om tvåan hinner släppas på bio innan den tredje släpps? skulle vara bra om sonen hann se den innan med. nu ska jag i säng för klockan ringer vid halv sex i morgon bitti, väldigt okristlig tid :/
Fick precis släppa ut herr spindel, stor som ett hus. Fick inte plats i glaset...läskigt.

Natti natt :)

Inga kommentarer: