28 januari 2009

Jag hinner inte med...vart tar tiden vägen

Jag hinner inte med, allt bara rusar och jag har så jäkla roligt. Dagarna tillbringar jag i en dramasal el musik rum eller i en bildsal, ett och annat klassrum är vi i också och då skriver vi så fingrarna blöder. Uppgifterna strömmar in med rask fart och det finns bara få tillfällen att göra dem, så nu är man då lite stressad igen men en sak i taget så var det va? Idag har jag ätit med S och C var kul att träffa dem igen är inte så ofta längre eftersom vi läser olika kurser, efter en stund ramlade det in flera från barn och begrepps kursen och vi satt och pratade som gamla goda tiden (fniss ingen god tid precis då) C ska gifta sig i juni och då ska jag dit och fota, de är så gulliga de två och jag är så glad att de ska gifta sig. Sedan hade vi då eftermiddagen i en musik sal, fick lite lektion i takt, puls och rytm. Jag har då alltid ansett mig som musikalisk och tycker själv då att jag har ett ganska så bra taktsinne men hjälp vad det var svårt att göra tre olika saker på ett trumset. Jag gav nästan upp, pianot gick väl någorlunda och gitarren med, fick veta att vi troligtvis ska ha en tenta i hur man spelar gitarr och de uppmanar oss till att köpa en, men hallå den de rekommenderar kostade BARA 1000 kr (trodde de) och det var en billig en, har knappt råd med mat hur fasen ska man ha råd med en gitarr då? undrar om man kan äta den med? Ja nå väl eftermiddagen gick snabbt och det var dags att sluta. Nu kom jag då på att jag har vänt på dagen, vi hade musik på förmiddagen inte efter middagen, snurriga jag va ;)
på eftermiddagen hade vi rörelse och det var då vi skrev så vi blödde. Hem höll på att somna, otroligt ont i huvudet och super trött ingen bra kombination när man kör bil då och eftersom bil batteriet krånglade i måndags så är alla kanalerna på radion borta och jag har inte orkat ställa in dem igen, alltså får jag sjunga själv, låter inget vidare (ler) Man kan ju undra vad de som möter mig i andra bilar tänker när jag sitter och vrålar för mig själv (skrattar) Måste se otroligt fånigt ut. Men jag sjunger heller än bra och det är bara jag själv som lider och jag håller mig vaken i allafall. Suttit och läst lite för en redovisning som vi ska ha nu någon dag intressant hur många sätt man kan spela upp olika saker och hur bra sätt det är att lära sig , ett bra arbetsätt som skulle utnyttjas mer i skolorna. Menar man kan ta upp många problem t.ex. mobbning och sånt och låta ungdomar/barn få spela olika karaktärer och sedan få byta. De får pröva på att vara den utsatte och den som plågar. På så sätt kan de få känna på båda sidorna, nu måste man inte ta upp just om mobbning men det kan vara olika händelser eller teman som man arbetar med just nu. Bra arbetsätt, det stoppar jag ner i min ryggsäck och tar med mig till framtiden :)
Fick lite rolig info idag då, just nu går vi på Högskolan i Kalmar men nästa år kommer det bli Universitet istället för Högskola, det betyder att jag får mitt betyg från ett Universitet och det är inte fy skam...måste bara klarar av detta nu då också. Nu ska jag stoppa huvudet under kranen och se om jag kan bli lite ren då.

Inga kommentarer: