4 november 2008

Kväller då :D

Tisdag morgon och jag är ledig, så tänkte jag idag när jag vaknade. Vilken underbar känsla. Gick upp och åt frukost med sonen, S kom med och de försvann snart till skolan. jag funderade skarpt på att gå och lägga mig igen i min sköna säng men inte då. Jag tog tag i mitt liv och nu har jag stor städat hela huset både uppe och nere, jag har tvättat 2 maskiner och styrkt all tvätt, lagat mat och diskat. Nu har jag äntligen satt mig ner och är skit slut. Nu är det då Pilates ikväll då och jag vet inte om jag orkar gå, jag går ju det vet jag men just nu känner jag inte för det alls.
Idag fick jag veta något konstigt, om man är 97 år lite halv dement och allmänt full av ångest och mår skit, då vill kommunen att man själv ska bestämma om man behöver komma in på ett hem. Menar vem vill lämna sitt hem om de inte behöver, nu måste vi ju se till att hon kommer till ett hem för hon klarar inte av att vara hemma själv. Hur kan det finnas såna bestämmelser? Hur ska en gammal människa kunna ta sådana beslut när de inte ens vet var de är eller hos vem. Hel sjukt tycker jag då.
Ska sola i kväll, blev inget förra veckan, behöver värmen och ljuset..
I morgon börjar det en ny delkurs, Matematik för de yngre åren. Vet ni hur illa jag tycker om det? Jag kan inte med matte, har aldrig kunnat och kommer troligtvis aldrig lära mig heller, fel inställning ja vet, men när man är nervös blir det så. jag har dock bestämt mig för att åka till skolan i morgon med ett öppet sinne och inte ta ut något i förväg, sen får vi se hur långt det räcker.
Snart är det Fars Dag, pratade med barnen idag och i år ska de fixa allt själva, för jag får ju åka till kyrko gården och tända ett ljus för min pappa, tråkigt men sant.
Nä dags att slappa lite innan pilatesen så, Må så gott :)

Inga kommentarer: