25 november 2008

En del avklarad, flera kvar

Ja nu är det då gjort denna DUGGA som jag har haft sådan värk i magen för, det var en skit sak. När man är så spänd för något och sedan gör det och det är så mycket lättare än man har trott då blir man ja vad blir man, besviken? lättad? ja jag vet inte men det kändes som att det hade varit bättre att skriva en hemtenta istället. Ja nu är det gjort och ett problem mindre, bara geo projektet och den stora tentan kvar. Inte så bara tyvärr :(
Gick in till stan, hade ont om växel och nu finns det inga gratis parkeringar längre, surt, köpte nya Sims åt S, ett presentkort åt min älskade make så nu måste han köpa sig nya kläder ( FNISS)Gick omkring lite och kollade efter julklappar men tar det senare, ville bara hem och så frös jag det blåste små spik. Så nu har jag då lunchat och lite smått och gott, ska tvätta lite tänkte jag. Funderar på att baka lusse bullar i kväll, inte katter utan vanliga bullar. ja det ska jag nog göra, bra att ha något att bjuda på när det kommer gäster på fredag Charlotte Perrelli hade lagt ut ett enkelt recept på sin blogg som jag tänkte pröva, hon lägger ut mycket goda saker så ta gärna ett besök hos henne :)
Här kommer receptet :)

SAFFRANSBULLAR!
ca 70 stora bullar

300 g flytande smör
1 l mjölk
2 pkt jäst (100g)
2 dl socker
1 tsk salt
2,2–2,5 l vetemjöl (ju mindre, desto saftigare)
1 g saffran (2 påsar)

Fyllning: Flytande smör, riven marsipan, socker, kanel, ev. vaniljsocker..

1. Häll det flytande smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm den till 37 grader.( fingervarmt)
2. Smula ner jästen i en stor skål. Häll över degvätskan och rör om till jästen har löst sig. Lägg i saffran o rör tills den också löst sig något..Tillsätt socker, salt.
3. Mät upp mjölet. Häll det i ett litermått direkt från påsen.
4. Tillsätt mjölet.
5. Arbeta ihop allt i en assistent i 5 min. Låt inte degen bli för mjölig utan hellre lite kladdig, bara du kan hantera den. Då blir bullarna inte så torra.
6. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
7. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela den i 3 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
8. Lägg på alla ingredienser. Börja med smöret, sedan socker, mandelmassa, kanel o vaniljsocker. Rulla ihop till en rulle. Skär bit för bit o lägg i bullformar.
9. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
10. Pensla med uppvispat ägg o strö på pärlsocker.
11. Vips in i ugnen. 5-8 min i 250 grader.

Låt bullarna svalna. Hoppas det smakar!

Inga kommentarer: