25 juni 2009

25 Juni och det är snart kväll.

Vaknade idag och trodde jag skulle dö av värmeslag för att sekunden senare frysa häcken av mig??? Kan det vara övergångsåldern?

Från fruktsam till ofruktsam

Menopaus kallar man den tidpunkt i kvinnans liv då menstruationerna upphör. Hos svenska kvinnor inträffar menopausen vid i genomsnitt 51 års ålder. Klimakteriet är perioden då kvinnan har symtom av de hormonförändringar som pågår i kroppen. Klimakteriet börjar något eller några år innan menstruationerna upphör, och slutar några år därefter. Under de här åren skiftar kroppens hormonsystem från högre till lägre östrogennivåer. Klimakteriet innebär en övergång från ett fruktsamt liv till något nytt.

Men där kan jag ju inte vara än, har ett par år kvar till 51 i allafall men Skit jobbigt är det. Mens har jag då inte haft sedan 94 pga av spiralen så den lär jag då inte sakna för den är redan väck i mitt huvud :)kanske därför som jag äter konstant, blir nojjig på mig själv i allafall måste ta tag i det och börja röra på mig, sluta med choklad och allt annat gott.

Dagen har varit underbar, det har gått så fort till skillnad på de andra dagarna denna vecka. Började vid 9.30 och har mer eller mindre varit ute sedan dess och det märks nu :( är lite röd men det gör inte ont och det är en stor fördel. var faktiskt ovanligt smart och smorde in mig innan jag for och det var nog smart gjort.Har varit en lagom barnskara och det har flutit på bra, har blivit friserad och har huvudet fullt av sand men vad gör det :)Barnen har varit nöjda och jag med. Enda negativa var att kocken bakade bullar, nybakade bullar med kanel ( SUCK) är inte lite gott då, så det blev ett par sådana med till eftermiddags fikat. Maken mötte upp mig vid Algots och vi handlade, skönt att ha nåt i kylen igen, har ekat tomt där nu i ett par dagar. Men någon middag fick han inte , vi var så nyttiga så, blev franska med ost och kaviar på och o`boy. Frukost med andra ord men det skiter jag i orkar inte bry mig mätta blev vi och det är huvudsaken om det är nyttig nä inte speciellt men dör det gör vi då ej ;)
I går började jag läsa, det har tagit ett tag innan jag blev sugen och igår blev jag det. inte mycket till böcker hemma dock utan jag gav mig på Twilight serien, första boken gick lätt pga av filmen ska börja på bok 2 i morgon. Är en skön känsla att sitta på altanen och läsa, inte bry sig om nåt annat än sig själv, man är ensam hemma och det är skönt ( MEN BARA ETT TAG) gillar inte det så mycket igentligen, att vara ensam alltså. har lite andra serier på G med, fasten det är deckare som alla har tjatat på mig att läsa så jag får väl göra det då Stig Larsson tror jag författaren hette. Men det blir efter de här fyra böckerna sopm jag har framför mig just nu. Nu ska jag läsa en stund sedan blir det en promenadis, får tvinga med dottern. Sonen är bara ute och kör stackars maken är skit slut och det är över ett år innan han får börja på körskolan, det ska nog bli skoj ;)
Kram på er som läser, jag vet nog inte vem alla är men er som jag vet vill jag bara säga ...

Ni är speciella för mig ni är mina vänner :D

1 kommentar:

Nettan sa...

Kram på dig också!
I morgon är min sista dag innan SEMESTERN!!!