13 oktober 2008

I dag när jag vaknade var det helt svart ute, vem sjutton vill kliva ur sängen då? man tror ju att det är mitt i natten, ser inte fram emot denna mörka årstid. Den har i oförsig en del mysiga saker med sig men inte morrnarna precis. I går hade vi en mys kväll, S hade bakat en kladdkaka men det dög då inte för de andra två så de bakade en äppelkaka så det fanns fika hos oss igår :)Tittade på Spiderwick, den var helt okej. Jag gillar när vi sitter allihopa vid tv, det är tyvärr inte så ofta det händer (mitt fel oftast) Men när vi gör det så är det extra mysigt. Tänkte dela med mig av recepten, de är väldigt enkla och går snabbt.

KLADD KAKA
100 G SMÖR
3 DL SOCKER
1 MSK VANILJSOCKER
1 KRM SALT
4 MSK KAKAO
2 ÄGG
1½ DL VETEMJÖL
GÖR SÅ HÄR:
VÄRM UGNEN TILL 200 GRADER. SMÄLT SMÖRET I EN KASTRULL.
TA FRÅN PLATTAN OCH HÄLL I SOCKRET, SALT OCH KAKAO. BLANDA. SOCKERKORNEN HJÄLPER TILL ATT MOSA KAKAO KLUMPARNA.
RÖR NER ETT ÄGG I TAGET. TILLSÄTT MJÖLET OCH BLANDA TILL EN HÄRLIG SMET. SMAKA!
HÄLL SMETEN I SMORD OCH BRÖAD FORM.
GRÄDDA I UGN I KNAPPA 20 MIN. SKAKA LÄTT PÅ FORMEN SÅ SER DU OM KAKAN ÄR FÄRDIG, GUNGAR DEN FÖR MYCKET KAN DU GE DEN NÅGRA MINUTER TILL.
SMAKLIG FIKA.

Sen då Äppelpajen då

Pajdeg:
Smält 175-200g margarin, rör ner 3 dl vetemjöl (jag byter och tar 1½ dl havregryn istället)1 dl socker och ½ tsk bakpulver (om man vill)
Smörjer en ugnsfast form, skalar och skivar äpplena direkt i Ca 4-6 äpplen (beror på hur många man är) Man breder smeten över äpplena och gräddar i 25 min ca ( beror på ugnen men den ska vara gyllenbrun.


Nu blir det till att gå en lång promenad idag så att det försvinner allt som vi åt i går men gott var det.
Tjingelingen ;)

Inga kommentarer: