27 oktober 2010

Onsdag den 27 oktober 2010

Begravning, ordet betyder så mycket olika saker för olika människor. För mig betyder det ett avslut, ett avslut på något som är jobbigt och efter en begravning så går man vidare. man slutar aldrig att sakna, man slutar aldrig att gråta och man slutar aldrig att minnas. Dagens begravning var vacker och fridfull precis som farmor var men ändå så gör det ont, ont för att man har mist någon som man älskar och som funnits där för en hela ens liv. Farmors liv var till ende ändå för att vara så gammal som hon blev det är det inte många som blir och jag är glad för att vi fick ha henne hos oss så länge.
Varje begravning jag går på så minns jag mammas och det gör så fruktansvärt ont. jag känner att jag hann inte avsluta mitt liv med min mamma på ett bra sätt och därför kommer jag sörja hela livet. idag räckte det med att de började spela psalmen som vi hade på mammas begravning, första tonen och tårarna rann, det värkte och gjorde så ont.Men att gråta är inget konstigt för mig har lärt mig att det är bättre att gråta än att behålla det inom sig för då gör det bara mer skada. Satt under hela akten och tittade ut genom fönstret på den blåa himmelen och såg solen skina genom de sista röda bladen och kände att farmor hon har det bra nu och därför kändes denna begravning inte lika jobbig som de annars kan göra, farmor har frid nu och slipper lida mer och därför kan jag le nu och känna att detta kapitlet av mitt liv har avslutats nu ska jag istället minnas och bära henne med mig av resten av mitt liv :)

Resten av denna dag har varit lugn och behaglig, k åkte tillbaks till jobbet och vi andra har pluggat. Nu känner jag dock att jag är slut helt enkelt skit slut, det kommer väl lite efter all spänning från dagen och nu när man slappnar av så blir man trött. Men jag lovade i ett svagt ögonblick att massera kidsen så nu är bordet uppe och jag ska ta tag i det för sen är det Grey Anatomy och det vill jag då inte missa. Många kramar till er ikväll och var rädda om era nära och kära, de är det bästa vi har :)

Inga kommentarer: