16 februari 2010

Tisdag den 16 Februari 2010, alltså SEMLEDAGEN ;)


En semla, även kallad fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller het vägg (då den serveras i ett fat med mjölk), är en slags bulle eller bakelse av ljust vetebröd med söt fyllning. Ordet semla var från början endast beteckningen på själva den ljusa vetebullen, utan fyllning. I Skåne och i andra delar av södra Sverige samt i de svenskspråkiga delarna av Finlandheter bakelsen fastlagsbulle. En semla är på finlandssvenska, i närmare anslutning till ordets ursprungliga betydelse, vad man i Sverige kallar småfrallor, fralla, rundstycke eller Pain Riche.

Idag är det semledagen :D Något som alla borde fira, denna goda bulle med mandelmassa och grädde förgyller dagen..jag lovar ;) jag ska i allafall äta minst en i dag och njuta ordentligt.

Varit en ganska så okej natt, snarkat har han gjort men jag var troligen så utmattad efter de andra två nätterna så jag somnade ändå. känner mig lite piggare idag och det är bra eftersom jag ska in till Högskolan och ha föreläsning. är första dagen på delkurs 2 idag och nu tror jag att det kommer bli lite jobbigare än innan, specialpedagogiken är otroligt intressant men ganska så djup och man måste kunna sätta sig in i den för att förstå. jag har börjat att läsa och det är intressant men väldigt mycket litteratur så det gäller att ha pli på sig själv. I går ringde de och sa att "KIRRE" kommit till bibblan. Så himla bra det blir till att läsa den i morgon för på fredag ska den vara läst och nedskrivet lite om + anmälningsskyldigheterna på 80 sidor + något mera som jag inte kommer ihåg just nu. Men det blir bra det gäller bara att lägga upp det på ett bra sätt så fixar det sig också :)
Trodde faktiskt att jag skulle ha träningsvärk idag efter cyklingen men nej då känner ingenting :) kanske är bättre form än jag tror. var väldigt roligt att få så många braiga kommentarer, man blir liksom lite mer laddad då för att fortsätta, så TACK för dem :D Nu väntar jag bara på att dottern ska vakna s¨å att vi ev hinner gå en sväng innan jag måste åka men hon sover så gott så :)Idag har jag funderingar på att svänga in på UDDEN när jag åker hem. Det är nämligen så här förstår ni att det finns en ny häst i min syster ysters familj en "RODDE". Han anlände i lördags och jag är så himla nyfiken så det blir nog att jag och kameran tar oss en sväng och kollar in nyförvärvet :) Återkommer med bilder senare i dag.

Ha nu en braig dag och ät minst en semla utan dåligt självkänsla, det ska jag göra får cykla bort den senare. kramizar på er alla :D

Inga kommentarer: