8 februari 2010

Måndag den 8 februari 2010

Ny vecka och nya utmaningar. Är lika trött som förra veckan och det skulle jag ju inte vara hmm undrar lite smått hur det kommer sig.Sover bra, äter bra och rör på mig ...borde vara pigg som en nötkärna ;) men jag tror allt att lite sol skulle göra susen, inte bara en dag utan flera. Så man liksom hinner fylla på ljus behovet.

Idag har vi haft en bra och intressant föreläsning om Kriser, herregud vad visa saker stämmer in i ens liv. L berättade om olika faser man går in i vid ett chock besked och jag kände igen varje steg, jag måste ha reagerat exakt efter boken när mamma dog, allt bara stämde hur man oftast reagerar och hur man är och gör..lite läskigt faktiskt. Hon tog också upp vikten av att bearbeta en sådan sorg men det gjorde aldrig jag inte med någon professionell i allafall, jag bara pratade och skrev en massa som en stackare fick sitta och höra på och läsa, tur är nog att de två personerna inte var samma person. Men det är ett ganska konstigt fenomen igentligen..vårat psyke alltså man tror att man ska reagera på ett sätt men gör det oftast på ett annat. En vanlig händelse kan sätta igång värsta processen i en bara man råkar få en hint av något som påminner om detta hemska som man råkat ut för. behöver inte vara ett tragisk dödsfall, kan vara en förlossning, ett brott, eldsvåda, förhållande som tar slut ja vad som helst igentligen som gör att man känner sorg och smärta. Det ligger där bakom oss och tycker och bara väntar på att få komma fram. Känner dock att jag bearbetat mammas bortgång ganska så väl, känner att jag kommit till ro med saknaden ( slutar dock aldrig att sakna) med alla frågor och mest med att sluta vara arg på henne. känner mig inte längre lika sviken för att hon bara försvann och lämnade mig kvar..ensam :``( Har dock fortfarande svårt att acceptera att jag är föräldralös, men som sagt var jag kan inte göra något åt det, bara uppskatta att jag fått en fin uppväxt och att båda mina föräldrar älskade mig ( det har jag lärt mig under dessa 10 år) att de ville mig väl och att de var där när de behövdes på olika sätt. Nu låter det som rena försköningen, jag vet. Har haft det jobbigt och så precis som vilken tonåring som helst och eftersom jag var en mamma åt min egna mamma så var det bäst att växa upp fort men jag har aldrig tvekat i frågan om de älskade mig och min syster ..aldrig. Så ni som har era föräldrar kvar ge dem lite uppskattning, de förtjänar det och en kram har alltid uppskattats och kommer alltid att göra det :D Tungt ämne men skönt att få ur sig det med, föreläsningen väckte många känslor till liv men jag klarade det utan att bli ledsen och det är jag glad över alltid jobbigt att gråta inför andra.
P hade sina nya glasögon i skolan idag :/ vad tror ni händer? jo då glasögonorm och folk som skrattar. Jag hoppas dock att han sträckte på sig och inte vek sig, måste man så måste man. Ibland önskar man att de där värstingarna kunde få något sådant problem..undrar lite smått vad som skulle hända då? vad skulle de tuffa säga? Han har haft dom i allafall och jag är väldigt stolt över honom. Idag är L med hem de sitter och kollar in Avatar och slappar önskar jag med kunde det men det finns att göra som middag tillexempel. Ikväll blir det Stroganoff och ris, S lär bli glad när hon slutar jobbet.

Kramizar på er :D

Inga kommentarer: