26 juli 2009

Söndag 26/7

Dagen har varit lugn, efter gårdagen var det skönt att slappa. Vi grillade här i går innan vi åkte, så mysigt så. Färden över till Öland gick bra inte så mycket trafik som jag trodde. Skönt det. Gick och tittade lite men blev snart varse om att hösten närmar sig för Borgholm håller på att plocka ner inför hösten :( affärerna stängde tidigt. Så någon shopping blev det då inte, de andra köpte sig nya solglasögon men jag är nöjd med mina gamla slitna Ray ban.
Har tvättat och strykt allt, känns bra. dammsugat och kollat på när sonen möblerade om, blev också bra men mest gillade jag att han städade själv ;)

Satt på altanen och spelade kort med sonen när min mobil ringer ( vi hade dragit ur jacket för att det blixtrade så) det var syrran som ringde, en ledsen syster yster. Hon grät och jag började gråta med för det hon berättade gjorde så ont. Hon berättade att i går kväll var S ute och red på Busan på lövö, det gick väl inte så snabbt av vad jag förstod men S ville åt vänster och busan åt höger och de brakade rätt in i ett träd, en stor gren som var avsågad gick rätt in i sidan på huvudet på busan och rev av halva huvud svålen, örat gick åt skogen och hon är blind på ena ögat. De har plockat skelett bitar från henne men en sitter för nära ryggraden. hon är sydd med över 20 stygn och väldigt bedövad med morfin. Här börjar jag gråta och min syster med hon berättade att de kört ner henne till Helsingborg i natt och att M stått hos henne hela tiden inne i transporten, fy fan säger jag bara det gör så jävla ont. Hästen är inte min men jag älskar den precis lika mycket för det och jag kan känna deras smärta, deras gråt och deras förtvivlan..det gör så ont. Tårarna bara rinner och jag mår så dåligt just nu att veta att de är på väg hem med en tom transport och de vet inte om de får hem Busan igen..denna ovisshet kan knäcka vem som helst.


Denna vackra häst står nu i Helsingborg och kämpar för sitt liv och vi vet inte utgången, det gör ont så jävla ont. Det roliga från igår försvann i ett nafs och nu är allt bara ledsamt. Man kan ju undra varför menar är inte länge sedan de fick ta bort Shady. Ikväll gråter jag floder

3 kommentarer:

Nettan sa...

Fy, jag örjade må illa när jag läste. Hoppas att allt går bra.

Tiagirl sa...

fy va hemskt. :(
Måste blivit en jättesmäll. Usch.

DeadUntilDark sa...

Usch, jag började med gråta nu när jag läste vad som hänt. Så himla hemskt. Jag beklagar :/