12 december 2011

Bak och måndagsmys :)

Har fått baknojja ;) Vet inte varför och inte är det speciellt nyttigt heller men man behöver ju inte äta upp allt... eller ;) Haft en bra dag idag, uppe med tuppen och slutade tidigt. Dottern kom och mötte mig och vi skulle ta en promenad, jo tack det blev en på ca 5 km. jag är trött nu må ni tro men baka det orkade jag allt ;) Jag blir glad när dottern är hemma, hon ger mig energi. Men inte för mycket för efter maten och disk tänker jag sätta ner rumpenstumpen i soffan och se en film. Tänkte vara så där go lat och bara tänka på mig själv. Om ni undrar vad jag har bakat så är det Saffransmums, en väldigt god kaka som jag varmt kan rekommendera. Den var lätt att göra med, inga krångligheter och så i långpanna, det är bäst.I morgon kanske det blir en annan sorts kaka vem vet men troligt är det. Såg nyss på sweden Rock sidan att ett nytt band släpps halv åtta ikväll :) fortsätter man och läser så kanske man får reda på vilket det är med, tror dock inte på det riktigt än, är ju bara ett rykte men visst det vore kul att se dem men inget jag skulle betalat för i vanliga fall. Jag önskar att Def Leppard skulle komma el Nightwish el ja det finns hur många band som helst men vem vet ett av mina band kanske kommer ;) Vad jag dravlar om ingenting igentligen ;) Men sån är jag. Ha en trevlig måndagskväll Kramizar :)

Receptet:


Saffrans mums! 
300 g smält smör
4 ägg
5 dl socker
9½ dl mjöl
2 msk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 pkt saffran
3 dl mjölk
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i det smälta smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker för sig och vänd ner i smeten. Lös saffranen i mjölken och blanda i smeten.
Lägg bakplåtspapper på en långpanna och häll i smeten. Grädda i 30 min. Låt svalna.

Glasyr
65 g smält smör
½ dl varmt vatten
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Kokos
Häll vattnet i smöret. Låt svalna. Rör ihop vaniljsocker och florsocker, tillsätt smör och vatten. Vispa till en jämn glasyr. Bred glasyren på kakan och strö på kokosen. Skär i bitar.

Ugn: 175 g Tid : 30 min


 

Inga kommentarer: