5 mars 2011

Lördag förmiddagens tankar :)

Lördag morgon = med sov morgon men icke då, magen skrek av hunger redan vid halv sju men då sket jag i den men det blev bara värre och värre så vid halv nio gav jag upp. Frukost med dottern. Konstigt vad kroppen snabbt vänjer sig vid tider, sedan jag började jobba äter jag oftast mellan 06.30 och 07.30 och det vill magen göra jämnt nu, inga sov morgnar här inte :/ Men solen skiner och jag är riktigt avis på dottern som snörade på sig skorna och gick en lång promenad i solen, jag får allt stanna inne :´( men känner mig lite bättre idag, halsen har lagt sig lite och jag har ingen feber ( hoppas jag ) Däremot har vår bonus grabb fått feber så nu har jag tryckt i han panodil och massor med vatten, stackarn inget vidare att ligga med värk i kroppen och feber men jag ska allt pyssla om han ;) Idag har jag inga planer alls, bara ta det lugnt och ladda batterierna, måste vara pigg på måndag när vi har en viktig kursdag om läroplanen, sen är det matte :/ detta har jag dock ångest över men jag åker dit och ser vad som händer kan inte göra mer än erkänna mig besegrad av matematik. Jag suger verkligen på det....

Idag när jag fyllde i min frukost på viktväktarna hittade jag recept, ganska så nyttiga recept då vi får äta dem, tänkte dela med mig av några :)

 Choklad muffins                                           
Ingredienser


2 st Ägg   

2 1/2 dl Socker   

2 tsk Vaniljsocker   

1/2 dl Kakao   

1/2 tsk Bakpulver   

2 dl Vetemjöl   

100 g Margarin flytande 80%   
Instruktioner
  • Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör ner vaniljsocker och kakao.
  • Blanda bakpulver och mjöl och rör ner det tillsammans med smält margarin.
  • Rör ihop till en jämn smet. Klicka ner smeten i muffinsformar.
  • Grädda i ugn 200° ca 10 minuter.
  • Låt svalna under bakduk. Tips!
  • Spritsa lite grädde och dekorera med bär.


ProPoints™ värde: 5
Portioner: 12
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 10 min
Svårighetsgrad: Lätt


                                                      


Chokladmarängtårta
Krispig marängbotten, chokladkräm och hallon. En läcker festtårta med färska bär och citronmeliss som frisk garnering.
Ingredienser


3 st Ägg   

2 3/4 dl Socker   

3 dl Cornflakes   

3 3/4 dl Mellangrädde 27% ovispad   

50 g Margarin 80%   

75 g Choklad mörk   

2 dl Hallon   

1 dl Jordgubbar   

1 dl Björnbär   

2 msk Citronmeliss   
Instruktioner
  • Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna (ca 30x40 cm).
  • Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt 2 dl socker lite i taget under fortsatt vispning tills det blir styvt. Vänd sist ner flingorna (typ Rice Krispies).
  • Bred ut smeten jämnt på bakplåtspapper.
  • Grädda ca 1 timme i ugn. Låt svalna i ugn (kan med fördel stå hela natten).
  • Häll äggulor, 3/4 dl socker och 3/4 dl grädde i en kastrull. Sjud upp under omrörning tills det tjocknar.
  • Tag genast av kastrullen från värmen, tillsätt margarin och choklad. Rör så att det smälter, låt svalna.
  • Dela marängbottnen i två lika stora bottnar. Bred ut chokladkrämen och lägg på hallon på ena bottnen. Lägg på den andra bottnen. Bred på vispad grädde. Garnera med resterande färska bär och citronmeliss.


ProPoints™ värde: 7
Portioner: 12
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 60 min
Svårighetsgrad: Medel


 Choklad semla

Ingredienser


1 pkt Jäst, 50 g   

100 g Margarin 80 %   

100 g Choklad mörk   

2 1/2 dl Lättmjölk 0,5 %   

1/2 dl Sirap, vit sirap   

1 msk Vaniljsocker   

2 st Ägg   

12 dl Vetemjöl, 11-12 dl   

1 st Ägg   

100 g Margarin 80 %   

6 dl Florsocker   

1 dl Kakao   

1 dl Chokladdryck 1,5 % färdigköpt, typ Pucko   

2 tsk Vaniljsocker   

3 dl Mellangrädde 27 % ovispad   
Instruktioner
  • Smält 100 g margarin och choklad i en kastrull, häll på mjölken och låt det bli fingervarmt 37°.
  • Smula jästen i en bunke, häll chokladblandnigen över.
  • Tillsätt sirap, 1 msk vaniljsocker, ägg och ca 11 dl vetemjöl.
  • Arbeta ihop till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 25 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädda plåt.
  • Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Grädda i ugn 225° 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  • Rör 100 g margarin, florsocker, kakao och chokladdryck till en smidig kräm.
  • Vispa grädde och 2 tsk vaniljsocker.
  • Skär av ett lock på bullen, spritsa/bred chokladkräm på bullen och sedan grädden.
  • Lägg på locket och pudra ev. på florsocker innan servering.


ProPoints™ värde: 8
Portioner: 25
Förberedelsetid: 25 min
Tillagningstid: 10 min
Svårighetsgrad: Medel

OM NU NÅGON GÖR NÅGOT AV DESSA RECEPT SÅ SKRIV EN RAD OCH BERÄTTA HUR DET BLEV, TACK :)

Lite smått och gott, nä jag är inte choklad beroende ;) ( bara lite) Ha nu en kanon dag ute i solen, jag ska ta det lugnt och se till att bli frisk :) kramizar på er.
Chokladsemlor_n_lg.jpg






Inga kommentarer: