26 oktober 2012

Fryser, nalle dagen och annat dravel ;)







Fy vad jag fryser L Gillar det inte men eftersom jag inte har något val så är det bara att gilla läget. Morgonen började med en liten försovning :/ ovanligt för att vara jag men hann det jag skulle och även i tid till jobbet. Fast cykelturen dit var ingen vidare, blåste in precis överallt även fast jag var bra klädd :( Ogillas.
Bra dag, firat Nallens dag med nalle teater och god nalle kaka, uppskattat av barnen och av oss personal ;) 



 Lite nalle historia :)
Nallens historia börjar 1902 i två länder. Dels i Tyskland och dels i USA. Om vi börjar med Tyskland... I Tyskland fanns ett leksaksföretag som hette Steiff. Det var ett familjeföretag och Richard Steiff skickades till USA för att söka idéer till nya leksaker. I USA gick han på cirkus och såg bland annat björnungar och kom då på idén om att skapa en björn med rörliga armar och ben, såsom en docka... Väl tillbaka i Tyskland satte han igång med att tillverka den första björnen med ledade armar och ben. Den såg ganska mycket ut som en riktig björn och när den visades upp på en leksaksmässa i Leipzig (år 1903) så var den först ingen succé. Men när mässan nästan var slut köpte en man från ett stort varuhus i New York alla 3000 björnar, varför då tänker ni? Jo för han kände till historien om Teddys Bear och den historien lyder så här:

1902 i USA fanns en president vid namn Theodore Roosevelt, han kallades Teddy. Vid en resa till Mississippi bjöds han på en jakttur. Jaktlaget fann en björnunge och band den vid ett träd och erbjöd presidenten att skjuta den, men han hade inte hjärta att göra det utan släppte björnen fri. Det blev stora skriverier i tidningen. Det blev t o m en serie i tidningen om händelsen. Denna serie inspirerade i sin tur en man vid namn Morris Michtom att be sin fru sy två stoppade mjuka nallebjörnar med knappögon. Han tog kontakt med presidenten och bad att få kalla dem Teddy's Bear. Och i och med det var Teddybjörnen född. 

President Roosevelt gjorde björnungen till sin maskot och genomförde en lyckad kampanj och Morris Michtom kunde stänga sin godisaffär och i stället grundade han en leksaksaffär vid namn Ideal Novelty and Toy Co och idag är det företag ett av världens största. 

Steiffs leksaksföretag ändrade sin björn med tiden så den fick ett rundare ansikte och idag samlar många människor på nallebjörnar och en Steiff nalle är extra värdefull!

Att nallens dag firas den 27 oktober har att göra med att president Roosevelt fyllde år den 27 oktober.
Så nu vet ni det :)


Tog en lång härlig iskall promenad på min lunchrast och fick sällskap av dottern en bit. Sen blev kl äntligen halv fyra och min fredag började. Hem och väntade in mannen och tog sedan bilen och fixade lite och handlade, mycket folk och det tog lite tid. Hem och vi fixade Tacos smarrigt J Nu blir det vila för sedan vid halv tio är det dags att klä på sig vinterstassen och ge sig iväg till sporthallen och vandra lite J Alltid lika kul, sport och ungdomar och en massa frisk luft ;) man kan inte ha en bättre fredagskväll.
Hoppas eran kväll och helg blir lång, lugn och givande på alla plan och glöm inte att vara rädda om er och ta på reflexen  ;) Ha det gott…..

Kramizar



Inga kommentarer: