14 december 2014

Lucia, film och sol :)

I förgår var det lucia, en tidig dag på jobbet med alla troll ungar som fixade sitt framförande med glans. var alldeles tårögd, tänk vilken lycka att få jobba med dessa godingar och se deras framsteg, nyfikenhet och all lust till lärande. älskar dem så det gör ont. Men likadant som jag älskar min barn så har man dem bara till låns och en dag så släpper man iväg dem, gråter en skvätt och går sedan vidare. Lär känna nya underbara barn och ser dem utvecklas mm. Ibland har man tur och springer på de gamla barnen och får många stora kramar och lite berättas för sig hur livet i skolan är :) Kan inte neka till att jag älskar mitt jobb.
Igår var det lucia på köpingen med, missade det tyvärr i år då dottern bokat bio biljetter, märks att hon inte är intresserad av verken lucia eller hästar ;) men har sett många härliga bilder på facebook  och vad jag kan se så var det ett praktfullt tåg som kom med lucian och hennes följe.
Filmen jag den var lika bra som de andra har varit, vi såg  Hobbit. kändes som man kunde sitta där i salongen och svepas med i allt hela natten. Känns lite konstigt att det är slut nu inga fler filmer, har älskat alla sagan om ringen filmerna och är glad att jag har dem för konstigt nog tittar jag gärna på dem om och om igen. Tycker om bio i största allmänhet, gillar att föras bort i fantasins värld, där det händer saker som inte kan hända i vardagen. man kan väl säga att man stänger av sitt egna liv och förs bort av magin i filmen :)
Solen skiner och jag måste hinna ut och ta en lång promenad innan den försvinner, känner att jag saknar ljuset, värmen, allt detta grå och mörkret tar för mycket av mina krafter och jag mår skit.
julen då, ja den blir som vanligt här hemma hos oss, lugnt och skönt. Gillar inte julstressen men gillar inte heller att jag inte hunnit med allt som jag vill så som julklapparna, men jag kämpar på.
På onsdag tar dottern och jag tåget mot Göteborg, nya äventyr väntar för dottern på andra sidan och även om jag kommer sakna ihjäl mig efter henne så är jag den som knuffar hårdast att hon ska ge sig iväg, pröva sina vingar, få erfarenhet och uppleva storstadens puls. Ångrar inte mina år i Stockholm, de har gett mig så mycket erfarenheter, upplevelser och det vill jag att dottern ska få uppleva också. Men jag skulle ljuga att det blir lätt.

Nu är det dags att göra av med lite energi och bege sig ut i solen, ha en bra söndag alla och var rädda om er och era nära :)

Inga kommentarer: