19 maj 2011

Lite tankar en torsdags kväll :)

Jag vet att jag skrev att jag inte skulle bry mig men fasen det går inte att låta bli :/ jag tänker på det 24/7. Loggar in och tittar om jag fått meil men nej, tittar på resultat vebben men nej inget nytt... får magsår :(

Idag har vi firat förskolans dag på mitt jobb, 5 avdelningars barn ute och hade skoj samtidigt, det var en del barn kan jag säga men härliga ungar är vad de är :) Vi blåste såpbubblor, ritade på plattorna, kände i olika känselspann och kastade boll i hinkar. efteråt hade vi korv med bröd i gröngräset och det var poppis. S hämtade upp mig kvart i tre och vi åkte bort till vårdcentralen. Dags för första sprutan ( Twinrix )

Hepatit A och hepatit B, vad är det?

Hepatit A och B är allvarliga leverinfektioner som finns mer eller mindre i hela världen. Det är klokt att vara vaccinerad var du än befinner dig och i synnerhet när du reser till trakter där sjukdomarna är vanligt förekommande. Smittas man av hepatit A kan det ta upp till ett år att hämta sig ifrån sjukdomen. Smittas man av hepatit B kan man i värsta fall utveckla en kronisk form av hepatit B som kan leda till allvarliga leverkomplikationer. Barn som smittas av hepatit B drabbas värre än vuxna.

Detta vill vi då inte ha så därför tog vi spruta nr 1 idag och nr 2 om en månad, sen nr 3 om 5-6 månader. Det sjuka är att sprutan kostade 480 kr (alltså gånger 3 ) min stackars plånbok blir tunnare och tunnare :/ Men bättre att vara frisk än sjuk. Nu är jag öm men annars är det inget speciellt, muskeln bråkar lite ;) Bakat har jag också hunnit med, blev 2 rabarberpajer. Ska bjuda tjejerna på jobbet i morgon tänkte jag :D fredags fika är inte dumt det. Har även fått lite städryck, dammsugat och plockat i ordning både uppe och nere och strykt det sista i min jätte hög av stryktvätt ( kanske var nåt bra i sprutan ändå ;)
Nu blir det lite slapp innan tv, börjar en ny serie ikväll
                                                      
                                               






                                                           Hawaii five – 0
                                                       21:00 - 22:00  på tv4


Amerikansk actiondramaserie från 2010. Örlogskapten Steve mcGarret återvänder till Hawaii för att undersöka sin fars mord. På plats får han i uppdrag att leda en egen polisstyrka på ön något han motvilligt accepterar. Tillsammans med sina handplockade medarbetare sätter han igång med att hitta sin fars mördare.
Medverkande: Alex O'Loughlin (Steve McGarrett), Scott Caan (Danny ”Danno” Williams), Daniel Dae Kim (Chin Ho Kelly), Grace Park (Kono Kalakaua), Taryn Manning (Mary Ann McGarrett)
Säsong: 1 Avsnitt: 1 / 24

Inga kommentarer: