14 april 2012

Har faktiskt hänt en hel del :)....

Tiden springer iväg och det är länge sedan jag var här och uppdaterade. Har faktiskt hänt en hel del :) Jag har varit i Polen för första gången i mitt liv, en annorlunda upplevelse. Vi åkte hela gänget 8 personer och vi åkte båt från Karlskrona till Gdynia, vi bodde på ett hotell som hette likadant. Att komma till Polen för mig var att förflytta sig tillbaks i tiden. Jag blev faktiskt lite förvånad över dessa bunker liknande byggnaderna som fanns överallt och allt grått. Men människorna vi möte var varma och hjälpsamma, vi upptäckte att påsken är en stor kyrkohelg i Polen och att det mesta tyvärr var stängt i affärsväg, men skam den som ger sig med buss ( otroligt mycket skratt) när vi väl hittade rätt nr och tog oss åt rätt håll ;) så kom vi till ett stort varuhus som skulle innehålla en mängd mode affärer ; var typ Maxi och Obs men det var en rolig upplevelse det med. karlarna frossade bland flaskorna och vi tjejer kollade allt annat som fanns som vi inte har i Sverige. På kvällarna ät vi på en mysig restaurang som serverade mexikansk mat och det var underbart gott, vi satt i flera timmar och de tyckte säkert att vi var de där knasiga svenskarna ;) Men vi bjöd verkligen in personalen som skrattade med oss och lärde oss polska ord. Dagarna var roliga men tyvärr så tar allt det roliga slut och det blev dags att åka hem, jobbig resa. Den tog aldrig slut liksom men tillslut la vi till och vi var åter på svensk mark. Jag som lider av all sorts åksjuka erkänner glatt att jag märkte ingenting av sjö gången, verken under dit el hem resan, det gjorde däremot 5 av de andra i sällskapet som fick gå och lägga sig ;) Kan faktiskt tänka mig att åka tillbaka men med lite varmare väder och öppna affärer ;)
Veckan har besått av jobb och det har varit en bra vecka, lugn och mycket ute vistelse, fast inte i går ( fredag) då öste regnet ner hela ( förba... ) dagen och vi stannade inne och mös med film istället. Ibland måste man få skämma bort de små liven ;) I dag är det lördag och man kan verkligen säga att vi vaknade av ett rejält brak. Plötsligt vid halv sex sprängdes hela vårt vardagsrum ( lät så i allafall) När vi var i Polen så fick sonen för sig att byta tv i vardagsrummet mot en mindre och platt, detta mot smirres vilja då han ofta satt på den gamla och tittade ut. I dag fick han tydligen lust med det men glömde tydligen att det var en annan tv. Tv för i golvet med dunder och brak tillsammans med ett glass med sand och ljus, en ficklampa och mängd dvd skivor ;) Vet faktiskt inte om katten eller vi blev mest rädda. Men vardagsrummet blev städat ordentligt IGEN och efter en stund vågade till och med sig katten fram, spak och med stor svans. Förhoppningsvis så lärde han sig något.
Nu är klockan snart elva och jag ska ge mig iväg och handla blommor till kyrkogården, ja jag vet att det är i senaste laget men har inte haft tid, ork el pengar för den delen och då får det vänta. Men innan dess ska jag på besök hos en person, är skit nervös men längtar samtidigt, konstig känsla. Berättar mer senare. Ha det nu så gott i solen och ut och rör på er :) Kramizar

Inga kommentarer: