23 februari 2020

När det vänder från bra till dåligt igen

När det vänder från bra till dåligt igen. Har varit en ganska bra period nu med lite gladare miner och lite aktivitet, känts bra. Kanske kanske är det på väg åt rätt håll men i går vände det tvärt. Har haft på känn att nåt är på väg, sett signalerna, hört på rösten och den där oron kom tillbaka i 120. Känns som att man jobbar i motvind, två steg fram och tre tillbaka. Fick åka och trösta, prata och lugna men hur länge kan man hålla på så här? hur länge ska det ta innan det vänder? Vi har hjälp men det känns ibland som att det inte tas på allvar. Känner att min energi börjar ta slut, min kropp säger stopp men jag fortsätter ändå och kommer fortsätta tills det blir bra igen, för bra kommer det bli fast det kommer ta ett tag, kommer behövas mycket .....


Vänskap är något jag har funderat mycket över, vad vänskap betyder för folk egentligen.

                                                               Vad är vänskap?

Vänskap är en social relation i vilken de båda parterna känner tycke för varandra och hyser ömsesidig tillit och respekt. 

Detta kan jag hålla med i men när går vänskapen över till att bli en sorg, en längtan, ett behov av att ses, prata med, umgås med. Längtan efter att ha någon att vara vän med kan vara så svår och så mycket mer än man kan tro, det kan betyda en hel värld för någon men absolut inget för en annan.
 Hur väljer man när det händer saker i en kompiskrets? när kompisarna måste ta ett beslut som oftast sårar någon av de utsatta partnerna. Väldigt svårt måste jag säga och det skapar en sån otrolig sorg hos den som inser att man inte längre ingår i kompisringen, att man blir lämnad utanför, att kompisarna drar sig undan eller man får vara med på ett litet hörn. Man känner att man får vara där på nåder fast dom inte vill, man känner av stämningen förändras när man kommer in i ett rum. Detta kan skapa ett otroligt trauma hos en person, en sorg som nästan kväver dom och det är så fruktansvärt att stå bredvid och se på. Det är då man är tacksam att det finns någon kvar en person som stadigt visar att jag finns här för dig vad som än händer, hoppas bara att det räcker och TUSEN och ÅTER TUSEN Tack för att du finns, att du ställer upp vad som än händer så finns du där.



Skulle vilja gå ut och gå, gå tills jag är helt tom men vet inte vart jag ska gå, det blåser storm ute och solen skiner, det ger tvådelad känsla, vill och vill inte....

Vill bara att det ska vända 

Inga kommentarer: